Facebook Instagram

Český horolezecký svaz

PROHLÁŠENÍ KOMISE SOUTĚŽNÍHO LEZENÍ  A KOMISE MLÁDEŽE s ohledem na vyhlášení nouzového stavu v ČR

13. 03. 2020 | Rubrika: Sportovní lezení, RSS - iSport.cz

Informace KSL týkající se tréninků, soustředění a tuzemských i mezinárodních závodů

zveřejněno 17.3.2020

S ohledem na Usnesení vlády č. 215 o zákazu volného pohybu osob apelujeme na všechny reprezentanty, členy VSCM, další závodníky a trenéry, aby nepodceňovali vážnost situace a respektovali tato omezení. Všichni, kteří nemají možnost trénovat na domácích stěnách, řešte prosím tuto situaci se svými osobními trenéry nebo se obraťte přímo na reprezentační trenéry, kteří s vámi mohou trénink prokonzultovat. Se členy VSCM jsme v kontaktu a pro zájemce připravujeme návrhy na "domácí" trénink. Kontakty jsou na stránce Reprezentace ČR

Další informace týkající se termínů tuzemských závodů, soustředění, společných tréninků nebo nominačních pravidel budou zveřejněny okamžitě, jakmile pominou tato omezení.

Informace IFSC ohledně termínů mezinárodních závodů přichází průběžně a rovněž o nich budeme všechny zainteresované ihned informovat. Sledujte i web IFSC

Doplnění prohlášení KSL o sestavení reprezentačních družstev v  boulderingu

zveřejněno 13.3.2020

Situace kolem šíření koronaviru a strategických rozhodnutí IFSC ohledně konání a změn termínů mezinárodních závodů se neustále vyvíjí a nám nezbývá, než rozhodnutí o sestavení reprezentačních družstev v boulderingu upravit a doplnit.

V  případě, že IFSC přesune konání závodů evropského poháru mládeže, dospělých  nebo světového poháru dospělých v boulderingu

na vzdálenější termíny (září – listopad), bude KSL zvažovat v zájmu co nejobjektivnějšího sestavení reprezentace zařazení dalšího nominačního závodu.  Rozhodnutí IFSC, na které budeme ve výše uvedeném smyslu reagovat očekáváme v nejbližších dnech.

V dalších  otázkách týkajících výše uvedeného jsme k dispozici pro dotazy a konzultace na emailu ivana.palasova@horosvaz.cz nebo 2.An5f577.Kk42h7VX~q3Z~dT-Bw

PROHLÁŠENÍ KOMISE SOUTĚŽNÍHO LEZENÍ a KOMISE MLÁDEŽE

zveřejněno 13.3. dopoledne

KSL A KM bere na vědomí a plně respektuje vyhlášení nouzového stavu českou vládou a od 13. 3. 2020 až do nového rozhodnutí konání všech soutěží přerušuje.

Stejně tak od 13.3. platí omezení pro společné tréninky a soustředění reprezentace, na kterých by bylo přítomno více než 30 osob.

Na základě rozhodnutí státu byl zrušen závod Českého poháru v boulderingu, který byl zároveň nominačním závodem dospělých i mládeže do reprezentace v boulderingu. Náhradní termín závodu ČP s ohledem na nejistou a kritickou situaci v ČR není možné stanovit a je pravděpodobné, že se uskuteční až v letních měsících.

Po zvažování všech reálných možností a v zájmu co nejobjektivnějšího přístupu vedení reprezentace rozhodlo, že reprezentační družstvo v boulderingu v dospělých i mládežnických kategoriích bude  sestaveno  na základě 1. nominačního závodu, který proběhl dne 22. 2. v Brně-Hangáru. Další podmínky členství v reprezentaci podrobně řeší nominační pravidla pro ustavení reprezentace dospělých a mládeže, která s ohledem na výše uvedené prochází aktualizací a budou zveřejněna dne 16. března.

Všichni, kteří splní podmínky stanovené těmito aktualizovanými pravidly, budou osobně osloveni v dalších dnech.

Vedení reprezentace hledá řešení, která jsou spojená s přerušením možnosti členů VSCM, reprezentantů a závodníků trénovat a připravovat se na závodní sezónu 2020 a bude všechny co nejdříve informovat o svých zjištěních.

V dalších  otázkách týkajících se rozhodnutí vlády České republiky ze dne 13.3. a výše uvedeného jsme k dispozici pro dotazy a konzultace na emailu ivana.palasova@horosvaz.cz nebo gendovaalexandra@gmail.com

Komise soutěžního lezení a Komise mládeže,

Sektretariát ČHS, Ivana Palasová

Instagram Horosvaz